• 0/50 Yorum
  • 0Favori
  • 0/50 Yorum
  • 0Favori
  • 0/50 Yorum
  • 0Favori
  • 0/50 Yorum
  • 0Favori

Aramıza Katılın!

Medyland ile binlerce kişiye erişin.

Aramıza Katılın
Bize Katılın

Çene Dolgusu

İyi tanımlanmış bir çene çizgisi yaşla birlikte yavaş yavaş değişir. Yaşlanmaya bağlı olarak çene hattı zayıflar, kas ve kemik kütlesinde doğal bir azalmanın sonucu olarak hacim kaybı yaşanır. İlk işaretler 30’lu yaşlarda görünür hale gelmekle birlikte bazı kişilerde 30 yaşından önce bile gözle görülür bir yaşlanma meydana gelebilir. Hyaluronik asit enjeksiyonuyla gerçekleştirilen lokal bir dolgu işlemi ile bu süreç tersine çevrilebilir.

Çene dolgusu, çene belirginliğinin geliştirilmesi, daha dengeli ve kendinden emin bir görünüm kazandırılması etkisiyle cerrahi olmayan bir yöntem olarak hızla popülerlik kazanmaktadır. Çene dolgusu ayrıca çene bölgesinin altındaki aşırı yağ birikimi görünümünü ortadan kaldırmaya ve neden olduğu sarkma görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir. Çene hattı bölgesine enjeksiyon yapmak, bu alanı sıkılaştıracak ve tanımlayacak, gelişmiş simetri ve iyileştirilmiş kontur sağlayacaktır. Böylece çene hattı bölgesine yüzün kalan unsurlarına göre daha orantılı bir görünüm kazandırılabilir.

Çene dolgusu hem erkeklerde hem de kadınlarda popülerdir. Erkekler kare bir çeneye, kadınlar ise daha feminen üçgen bir çeneye sahip olmak isterler. Çene hattı dolguları, çenenizin hatlarında ince ama fark edilir bir değişiklik sağlayabilir.

Çene Dolgusu Nedir?

Çene dolgusu; çene hattının konturunu ve yapısını güçlendirmenin, yüze, çeneye ve çene hattına güç ve karakter kazandırmanın etkili bir yoludur.  Medikal estetik bir prosedür olan çene dolgusunda çenenin yeniden şekillendirilmesi ve hacim kazandırılması için dermal dolgu maddelerinden yararlanılır. 

Çoğu dermal dolgu türü, hyaluronik asitten oluşur. Hyaluronik asit ciltte doğal olarak bulunur ve yüze hacim, şekil, nem ve elastikiyet kazandırmaya yardımcı olur. Yüzün desteğini kaybetmiş bölgelerine hacim kazandırmak için dermal dolgu maddeleri cilde enjekte edilebilir ve ayrıca yüz özelliklerini iyileştirmek ve profilleri yeniden dengelemek için yüzün yeniden şekillendirilmesi için kullanılabilir.

Cilt yaşlandıkça, yüzü şekillendirmeye ve desteklemeye yardımcı olan doğal hyaluronik asit, elastin ve kolajen kaynağımız tükenir. Bu hacim kaybı cildin sarkmasına ve yüz hatlarının değişmesine neden olur. Dermal dolgu maddeleri ayrıca statik çizgiler ve kırışıklıklar, göz çevresindeki kaz ayakları, şakaklara hacim kazandırma, yanakları ve dudakları güçlendirme ve yüz hatlarını pürüzsüzleştirmek için etkili bir tedavidir.

Çene Dolgusu Kimler İçin Uygundur?

Daha dengeli, çekici ve simetrik yüz hatlarına sahip olmak isteyen kişilere çene dolgusu yapılabilir. Aynı zamanda çene kısmında çeşitli şekil bozuklukları olan kişiler için de çene dolgusu etkili bir medikal estetik prosedür olarak kabul edilir. Çene hattının belirginleştirilmesini, yüz hatlarıyla daha uyumlu bir görünüm kazanmasını, çene ucunun bir miktar uzatılmasını, çene hattındaki dalgalanmaların ve sarkmaların giderilmesini isteyen kişiler çene dolgusu enjeksiyonu ile istedikleri sonuçlara ulaşabilirler.

Çene Dolgusu Nasıl Yapılır?

Çene dolgusu enjeksiyonunun hangi bölgelere ve hangi miktarda dolgu maddesi ile yapılacağı kişi özelinde ihtiyaçlara ve elde edilmek istenen sonuçlara göre belirlenir. Çene dolgusu enjeksiyonu sırasında acı ya da ağrı hissedilmemesi diğer bir deyişle olası rahatsızlığın azaltılması için lokal anestezik etkili krem tedavi edilecek bölgeye uygulanır. İstenilen görünümün elde edilmesi için çene hattı boyunca belirlenen bölgelere dolgu enjekte edilir.

Çene dolgusundan sonra enjeksiyon bölgesinde birkaç gün süreyle kızarıklık, şişlik ve hafif bir rahatsızlık hissi olması normaldir. Bu durum birkaç gün içinde kendiliğinden düzelir. İşlemden sonra günlük rutine kesintisiz bir şekilde devam edilebilir. Dolgu enjeksiyonunu izleyen ilk 2 gün alkol kullanılmamalı, yoğun fiziksel aktiviteden, doğrudan güneş ışınlarına maruz kalmaktan ve gereksiz yere enjeksiyon bölgesine dokunmaktan kaçınılmalıdır. Çene dolgusu enjeksiyonunun etkisi işlemi takiben fark edilebilse de nihai görünüm ortalama 2 hafta içinde ortaya çıkar.

Çene dolgusunda kullanılan dermal dolgu maddeleri biyolojik olarak vücudun parçalayabileceği maddelerden meydana gelir. Bu nedenle vücutta herhangi bir zarara yol açması olası değildir. Çene dolgusu enjeksiyonu ortalama 12 ila 18 ay arasında kalıcılığa sahiptir. İşlemin düzenli olarak tekrarlanmasıyla birlikte kalıcılık süresinin artması mümkündür. Ayrıca çene dolgusunun enjeksiyonunda etkili olan faktörler arasında kişinin cilt yapısı, enjekte edilen dolgu miktarı ve kişinin yaşı da sayılabilir.

Çene Dolgusu Ne Zaman Yapılır?

Yüz oranlarında önemli bir yere sahip olan çene bölgesindeki problemlerin giderilmesiyle birlikte kişinin yüzünün ideal oranlara yaklaşması sağlanabilir. Çene dolgusu enjeksiyonu yapılarak; normalden daha küçük bir çeneye sahip olan kişilerin çene bölgesinin genişletilmesi ya da uzatılması mümkündür. Çene dolgusunun çene ucu dolgusuyla kombine edilmesi sonucunda çene bölgesindeki sarkmalar önemli ölçüde iyileştirilebilir. Çenesi geride konumlanan kişilerin çene yapısının öne doğru projekte edilmesinde çene dolgusundan yararlanılabilir. Ayrıca yaş almaya bağlı olarak zayıflayan kemik yapısının dolguyla desteklenmesi ve hacim kaybının giderilmesi söz konusu olabilir. 

Çene dolgusu, çene çizgisini tamamen yeniden şekillendirilmesi ya da bu alanı gerektiği gibi geliştirilmesi ve tanımlanması için kullanılabilir. Ayrıca çenedeki tüm kusurları ve derin çizgileri düzeltebilir.

Sıkça Sorulan Sorular
Çene Dolgusu Kaç Yaşında Yapılır?

Çene dolgusu 18 yaşının üzerindeki kişilere uygulanır. Bununla birlikte çene dolgusu prosedürü için uygunluk kişi özelinde yapılan değerlendirmeler sonucu verilmelidir.