• 0/50 Yorum
  • 0Favori

Aramıza Katılın!

Medyland ile binlerce kişiye erişin.

Aramıza Katılın
Bize Katılın

Sırt Germe

Yer çekimi, aşırı kilo alıp verme ve benzeri nedenlere bağlı olarak sırt bölgesindeki deri ve kas dokusunda sarkmalar ve gevşemeler meydana gelebilir. Bu tür durumlarda en sık karşılaşılan sorun deri ve deri altı yağ dokularında önemli miktarda yağ artışı olmasıdır. Aynı zamanda deri elastikiyetinde azalma ve kas yapısında gevşeme gibi sorunlarla da sıklıkla karşılaşılmaktadır. Kilo vermeye bağlı olarak bölgedeki doku yağlanması büyük ölçüde azalmakla birlikte kasların ve yağ dokularının hissedilen derecede toparlanması söz konusu olmaz. Bu durumda sırt germe estetiği ameliyatının uygulanması oldukça etkili bir çözümdür.

Yaş alma, yer çekiminin etkisi, aşırı kilo kaybı ve hormonal değişikliklere bağlı olarak deride ve deri altı dokularında ciddi düzeyde hacim artışı, deri elastikiyeti azalması ve kas gevşemesi görülebilir. Kilo kaybı sonrasında bu dokular büyük ölçüde azalmakta olup deri, deri altı yağ dokusu ve bölgesel kaslar yeterli düzeyde toplanamaz. Meydana gelen genişleme sonucunda derinin elastik lifleri birbirinden ayrılır. Bunun sonucunda hoş olmayan bir görünüme yol açabilen derin çatlaklarla ve sarkmalarla karşı karşıya kalınabilir. Deride diyetin ve egzersizin düzeltmesi mümkün olmayan yağ birikimiyle deri sarkmasından ve kaslardaki gevşemeden kaynaklanan şekil bozuklukları görülebilir.

Sırt Germe Tedavisi Nedir?

Sırt germe tedavisi üst ya da alt sırtın şekillendirilmesi için uygulanan tedaviyi tanımlar. Sırt germe estetiği; sırt bölgesindeki fazla derinin ve alttaki yağın çıkarılmasını, konturların yumuşatılmasını, daha sıkı bir görünüm elde edilmesi için cildin alınmasını içerir. 

Sırt bölgesinde çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan fazla yağın ve sarkan derinin giderilmesi, alt veya üst sırt konturlarının düzeltilmesi amacıyla gerçekleştirilen estetik cerrahi prosedürüne sırt germe adı verilir. Sırt germe estetiği ameliyatı diğer vücut germe prosedürleriyle kombine şekilde uygulanabilen bir yöntemdir.

Sırt Germe Tedavisi Nasıl Yapılır?

Sırt germe ameliyatı genel anestezi altında yapılır. Operasyon esnasında hastanın; koltuk altı, meme yanları, kürek kemiklerinin üzerindeki alan ve bazı durumlarda meme altına doğru uzanan sutyen hattı bölgesindeki fazla yağlar çıkarılmaktadır. Uygulama hastanın sırt bölgesinin küçültülmesi amacıyla uygulanmaktadır. Bazı durumlarda bunun için yalnızca yağ alınması yeterli olmadığı için özellikle dramatik kilo kaybı olan hastalarda sutyen hattı bölgesinden kürek kemiklerine kadar uzanan hat boyunca olan fazla deri alınarak deri germe işlemi gerçekleştirilmektedir.

Sırt çevresinde çeşitli nedenlere bağlı olarak meydana gelen gevşek deriler, dokular yetersiz kaldığı için toparlanamayınca sırt germe operasyonu ihtiyacı oluşmaktadır. Prosedür esnasında hastanın sırt bölgesine ve omuz alanlarına liposuction uygulanmaktadır. Yatay ya da dikey kesi yapılan prosedür sırasında bölgedeki sinirlere ve dokulara zarar verilmeden kaslar sıkılaştırılabilmektedir. 

Operasyon tamamlandıktan sonra cerrahi uygulama bölgesinin üzerine yapıştırıcı bantlar yerleştirilmekte ve hastaya vücut korsesi giydirilmektedir. Cilt altında kan ve sıvı birikiminin önlenmesi için dren yerleştirilmesi mümkündür. Enfeksiyon oluşumu riski ve sağlıklı yara iyileşmesi açısından hasta erken dönemde kontrol altında tutulmaktadır. Bu dönemde hastanın reçete edilen ilaçları düzenli bir şekilde kullanması dikkat edilmesi gereken konuların başında gelmektedir.

İyileşme sürecinde özellikle dik pozisyonda durulurken öne doğru aşırı germe hareketleri yapılmamalıdır. Sırt germe ameliyatı sırasında bölgede açılan kesilerin boyutları mevcut sarkık derinin boyutlarına göre kişi özelinde değişiklik gösterebilmektedir. Kesi izleri kalıcı olmayıp zaman içinde silik ve belirsiz bir görünüm alabilmektedir.

Sırt germe estetiği ameliyatından sonra iyileşme süresi hasta özelinde değişiklik göstermekle birlikte prosedürden sonra 4 hafta süreyle yara yerleri sporcu korsesi kullanımıyla desteklenmektedir. Sırt germe ameliyatından genellikle 3 gün sonra hastalar duş yapmaya başlayabilmektedirler. Uygulama bölgesinde meydana gelen morluklar genellikle ameliyattan sonraki 10 gün içinde tamamen ortadan kalkmaktadır. İlk 4 hafta boyunca aktif spor yapmaktan kaçınılması çok önemlidir.

Sırt Germe Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Sırt bölgesi her iki kürek kemiğinin olduğu, ense ile aşağıdaki bel oyuntusuna kadar ve her iki memeden koltuk altına kadar uzanan bölgeye verilen isimdir. Sırt bölgesi yağ birikimine ve genişlemeye eğimli olduğundan yapısal olarak yağlanma sıkça görülür. 

Sırt germe ameliyatı verilen kilolardan sonra sırt bölgesinde ortaya çıkan estetik açıdan hoş olmayan görünümlerin giderilmesi için uygulanır. Bu sayede daha düz ve gerilmiş bir görünüm elde edilebilir. Kat kat görünen bölgelerde pürüzsüz bir görünüm elde edilmekte ve gerginleştirme sağlanmaktadır. 

Sırt germe ameliyatı öncesinde hastanın uygunluğu titizlikle değerlendirilmelidir. İlk adım fazlalık bulunan kısımların ölçümlerinin yapılması ve gerekli işaretlemelerin gerçekleştirilmesidir. Bu alan genelde sutyen altında kalmakta olup fazla dokular çıkarılır. Eriyen dikişler kullanıldığından dikiş aldırma gerekliliği ortadan kalkar. 

Ameliyattan sonra hissedilmesi muhtemel ağrılar basit ağrı kesiciler kullanılarak ortadan kaldırılabilecek düzeydedir. Ödem ve şişlik şikayetleri genellikle 2-3 ay içinde düzelir. İyileşme sürecinde ağır spordan ve zorlayıcı hareketlerden uzak durulmalıdır.

Sırt Germe Tedavisi Kimler İçin Uygundur?

Sırt germe genel sağlık durumu iyi ve vücut kitle indeksi 30’un altında olan kişilere uygulanabilen bir estetik cerrahi prosedürüdür. Sırt bölgesinde yoğun derecede yağ birikimi olan, derisinde estetik görünümü bozan çatlaklar ve sarkmalar, sırt derisinde ve kaslarında gevşemeler olan, cilt ve cilt altı dokusu iç çamaşırı, mayo ve elbiselerden taşan kişilere sırt germe estetiği uygulanması mümkündür.

Sırt germe tedavisi için en iyi adaylar; sırtlarındaki gevşek, sarkık deriden ve yağ rulolarından rahatsız olan kişiler olarak kabul edilmektedir. Yaş almaya bağlı olarak kadınlarda ve erkeklerde sırt yağlanması ve cilt gevşemesi gibi durumlar ortaya çıkması söz konusu olabilmektedir. Cilt sarkması özellikle obezite cerrahisi uygulanmış ve dramatik kilo kaybı oluşmuş kişilerde önemli bir sorun haline gelebilmektedir.

Sırt Germe Tedavisi Hangi Durumlarda Uygulanır?

Sırt bölgesinde fazlalık oluşması durumunda bölgede kaba bir görünüm meydana gelmesi olasıdır. Kadınlar özellikle sırt bölgesini açıkta bırakan elbiseler giydikleri zaman sırttaki dolgunluk ve koltuk altına doğru uzanan taşma nedeniyle estetik açıdan rahatsız edici bir görünümle karşı karşıya kalabilmektedirler. Oluşan estetik kaygı dolayısıyla bu aşamada pek çok kadın sırt estetiği ameliyatı yaptırarak istediği görünüme ulaşmayı tercih etmektedir.

Hastaların vücutlarının daha estetik bir görünüme kavuşabilmesi için gerçekleştirilen vücut germe ameliyatlarından biri olan sırt germe fazla olan cildin ve cilt altı dokularının toparlanıp sıkılaştırılması amacıyla uygulanmaktadır. Sırt germe; karın germe, uyluk germe ve kol germe ameliyatı ile kombine bir şekilde uygulanabilmektedir. Daha düzgün görünümlü bir vücut konturunun elde edilebilmesi için yapılan sırt germe ameliyatından önce hasta fazla kilolarından kurtulmuş ve ideal vücut kilosunda belirli bir süredir istikrarı sağlamış olmalıdır. Eğer operasyon erken dönemde yapılırsa kilo kaybının devam etmesinden kaynaklı olarak yeniden sarkmalar meydana gelmesi söz konusu olabilmektedir.

Alın germe ameliyatı alın bölgesinde ve kaşlarının arasında çizgi ve kırışıklık oluşan kişilere uygulanabilir. Göz kapaklarında ve şakaklarda çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan sarkmalar ve buna bağlı olarak meydana gelen kaşların aşağı doğru inmesi durumlarında alın germe ameliyatı yapılabilir. 

Genellikle 40 yaş ve üzeri kişilerde yaş almaya ve mimik kullanımına bağlı olarak ortaya çıkan kırışıklıklar ve çizgiler zamanla belirginleşerek yüzdeki ifadenin olumsuz etkilenmesine neden olabilir. 

Alın germe ameliyatı genellikle ameliyata engel bir sağlık sorunu olmayan, 40 yaşın üzerindeki kadın ve erkek hastalara uygulanır. Alın germe ameliyatı alındaki çizgilerin minimal hale getirilmesini sağlar. Gözlerin yanındaki çizgilerin bir ölçüde giderilmesiyle gözün üzerine doğru sarkan kaşlar olması gereken yere getirilir ve kişinin bakışlarına canlılık kazandırılır. Fazla miktarda sarkıklığın olduğu durumlarda klasik alın germe yöntemi tercih edilir. Bu yöntemde saçlı deride geçici ancak uzun süreli bir his kaybı oluşması söz konusu olabilir.